Un student american in varsta de 21 de ani, fondatorul comunitatii online 4chan.org, a fost desemnat "Cea mai influenta persoana din lume", in urma unui sondaj realizat pe Internet de catre revista TIME. moot, al carui nume real este Christopher Poole, a primit 16,794,368 de voturi si i-a devansat, printre altii, pe Barack Obama (locul 37), Vladimir Putin (35), Hillary Clinton (54) sau Papa Benedict al XVI-lea (78).

Potrivit rezultatelor editiei din 2009 a clasamentului realizat de TIME, moot a primit o asa-numita "rata medie a influentei" de 90 (din 100), urmat de politicianul malaezian Anwar Ibrahim, cu o rata de influenta de 47 si de pastorul evanghelist american Rick Warren (45).

Cele mai multe voturi le-a primit boxerul filipinez Manny Pacquiao (20,391,818) cel care, in luna decembrie a anului trecut, il invingea pe Oscar De La Hoya. Rata influentei acestuia este insa de doar 27.

moot a lansat 4chan.org in 2003, cu intentia de a oferi internautilor un loc unde sa discute despre desenele animate japoneze si show-uri de televiziune. In prezent site-ul atrage in jur de 5.6 milioane de vizitatori pe luna. Dupa aflarea rezultatelor, Poole a respins acuzatiile ca ar fi stiut de un plan pus la cale de fanii sai cu scopul de a influenta rezultatele, desi echipa tehnica a celor de la TIME a detectat si a respins cateva incercari de a interveni asupra sondajului, facute, se pare, de utilizatorii 4chan.org.

Comentand rezultatele anchetei online, editorul Josh Tyrangiel a declarat ca moot nu este mai prejos decat fostii castigatori ai titlului, designerul jocului video Nintendo - Shigeru Miyamoto (2007) si vedeta pop din Coreea de Sud - Rain (2008). "Le reamintesc tuturor celor care pun la indoiala rezultatele ca acesta este un sondaj pe Internet. Sa te indoiesti de rezultatele topului reprezinta chiar ideea sa esentiala", a spus editorul TIME.

Iata primele zece locuri din clasamentul TIME 2009 al Celor mai influente persoane din lume:

1. moot

2. Anwar Ibrahim

3. Rick Warren

4. Baitullah Mehsud - lider taliban

5. Larry Brilliant - "baiatul bun de la Google"

6. Eric Holder - procurorul general al SUA

7. Carlos Slim - miliardar mexican

8. Angela Merkel - cancelarul Germaniei

9. Kobe Bryant - baschetbalist american

10. Evo Morales - presedintele Boliviei

Interviu cu moot: