Serviciile pakistaneze de informatii cred ca liderul al-Qaeda, Osama bin Laden, este mort, dar nu detin dovezi in acest sens, a declarat luni, in cadrul unei intalniri cu ziaristii straini, presedintele Pakistanului, Asif Ali Zardari, citat de AFP.

"Americanii ne spun ca nu stiu daca traieste sau este mort si ei sunt mult mai bine echipati decat noi pentru a-l cauta, dar serviciile noastre de informatii cred, avand in vedere evidentele, ca bin Laden nu se mai afla in aceasta lume, ca este mort, insa nu detin dovezi in acest sens, asa ca nu putem lua aceste informatii drept un fapt sigur", a explicat Zardari.

"Ne aflam, deci, intre fapte si fictiune", a adaugat el.

El a raspuns astfel unei intrebari referitoare la declaratiile recente ale talibanilor pakistanezi, grupati in valea Swat, privind un acord de incetare a focului, foarte criticat de Statele Unite. Talibanii au afirmat, printre altele, ca bin Laden si militantii al-Qaeda sunt bineveniti in valea Swat.

Washington, aliat al Islamabadului in lupta impotriva terorismului, sustine ca Osama bin Laden si locotenentii sau se ascund in regiunea tribala din nord-vestul Pakistanului, la granita cu Afganistanul.

Arsenalul nuclear al Pakistanului este in siguranta

Presedintele Zardari a declarat, cu aceasta ocazie, ca instalatiile nucleare ale Pakistanului au fost plasate "sub securitate intarita".

"Toate instalatiile nucleare pakistaneze sunt sub securitate intarita", a subliniat el, reactionand la ingrijorarile formulate de Statele Unite fata de influenta tot mai mare a insurgentilor islamisti in aceasta tara.

"Vreau sa asigur intreaga lume ca instalatiile nucleare ale Pakistanului sunt in siguranta", a adaugat Zardari.