Talibani inarmati au filmat, cu telefonul mobil, executia unui cuplu pakistanez acuzat de adulter, acesta fiind ultimul incident de acest gen dintr-o serie care a crescut temerile privind influenta tot mai mare a extremistilor islamisti in Pakistan, relateaza Telegraph.co.uk.

In inregistrare, barbatul si femeia incearca sa fuga in momentul in care isi dau seama ce urmeaza sa se intample, moment in care cei doi sunt impuscati in spate.

Cateva clipe mai tarziu, cand ceilalti participanti la acest eveniment sangeros striga ca acuzatii traiesc, tragatorul se intoarce si ii ucide pe cei doi, cu o noua rafala.

Cei doi au fost acuzati de adulter, intr-un sat indepartat din regiunea muntoasa a tarii, in districtul Hangu, la doar doua ore de capitala regionala Peshawar. Pedeapsa a fost administrata de un grup local de talibani pakistanezi.

Acest gen de barbarism devine din ce in ce mai familiar intr-un Pakistan in care influenta talibanilor este tot mai mare, iar barbatii inarmati cu turbane negre sunt din ce in ce mai aproape de portile Islamabadului.

Inregistrarea video a starnit ingrijorare in randul pakistanezilor din zonele urbane, in conditiile in care acestia au aratat, pana de curand, foarte putin interes fata de evenimentele care se petreceau in regiunile indepartate de la frontiera cu Afganistanul.

Acum, ei incep sa se teama ca rebelii al-Qaeda si militiile talibane din regiunile tribale ar putea sa preia conducerea tarii.

Seful statului major american interarme, amiralul Mike Mullen, a avertizat recent ca extremistii islamisti ar putea prelua controlul asupra Pakistanului.

ATENTIE! IMAGINI SOCANTE!