Curtea de Apel Chisinau a respins, vineri, recursul avocatilor omului de afaceri Gabriel Stati privind eliberarea lui din arest si cercetarea in stare de libertate, anunta Jurnal de Chisinau. Gabriel Stati a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, care expira pe data de 16 mai.

Omul de afaceri este inchis in Penitenciarul numarul 13 din Chisinau. Gabriel Stati a fost retinut la Odesa, pe data de 8 aprilie, de fortele de ordine ucrainene si extradat o saptamana mai tarziu in Republica Moldova, fiind cercetat penal pentru finantarea actiunilor violente de protest din 7 aprilie, dar si de tentativa de uzurpare a puterii in stat.

  • Cine este Gabriel Stati?

In varsta de 32 de ani, Gabriel Stati a fost arestat dupa ce a fost acuzat public de Vladimir Voronin de organizarea manifestatiilor din Chisinau.

Tanarul afacerist a luat lectii de karate de la Steven Seagal si a intrat in atentia presei pentru masinile de lux achizitionate - Ferrari si Hummer, dar si pentru implicarea in relatii amoroase cu vedete precum Ileana Lazariuc.

Gabriel Stati e cunoscut ca un sponsor al opozitiei de la Chisinau, iar la alegerile din 5 aprilie a facut un apel public pentru schimbarea conducerii comuniste. Presa de la Chisinau a scris ca familia Stati este apropiata de fostul presedinte moldovean, Petru Lucinschi, acum importanta figura a opozitiei.