Actorul Sean Penn afirma ca persoanele care-l critica pe presedintele Barack Obama sunt "printre cele mai inversunate si impotente voci" din Statele Unite si l-a laudat pe liderul de la Casa Alba pentru ca este "suficient de puternic ca sa zambeasca". Intr-un comentariu publicat de Huffington Post, laureatul premiului Oscar ia apararea lui Obama, dupa ce liderul american a fost criticat pentru ca a fost "prea prietenos" cu Hugo Chavez.

Penn afirma ca cei care il critica pe Obama "sunt derutati in legatura cu natura americanismului si a limbii" si afirma ca acestea sunt "cele mai inversunate si mai impotente voci ale natiunii".

"De ce asculta cineva de fostul vicepresedinte Cheney? El este fiinta umana despre care s-a dovedit ca greseste in legatura cu aproape orice subiect", scrie actorul, care il critica si pe fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor, Newt Gingrich, despre care spune ca se foloseste de modelul "sfaturi proaste de actorie date de actori prosti".

Sean Penn afirma ca il cunoaste "bine" pe presedintele Chavez despre care afirma ca "e o persoana calduroasa si prietenoasa, cu un sens al umorului dezvoltat". "Sa-l tratezi pe acest om cu raceala este ca si cum l-ai scuipa", afirma actorul despre Chavez, laudand atitudinea lui Obama care este "suficient de puternic ca sa zambeasca".

Barack si Chavez au dat mana in Trinidad

Barack Obama a fost criticat de politicienii republicani dupa ce a dat mana cu liderul de la Caracas, Hugo Chavez, in cadrul Summit of the Americas, desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute in Trinidad si Tobago. Guvernul venezuelean a dat publicitatii imagini care-i infatiseaza pe cei doi lideri zambind, in timp ce Obama il atinge pe umar pe Chavez. Liderul de la Caracas a declarat ca presedintele american a fost cel care a intins primul mana.

Presedintele Chavez a afirmat ca i-a marturisit lui Obama ca doreste "relatii mai bune" intre cele doua natiuni. "Cu aceasta mana l-am salutat pe Bush in urma cu opt ani. Vreau sa fiu prietenul tau", i-s spus Chavez lui Obama.

In timpul reuniunii desfasurate in Caraibe, Chavez i-a inmanat lui Obama si o carte, intitulata "Las venas abiertas de América Latina", care vorbeste despre consecintele negative ale prezentei europene si americane in America Latina. Obama a acceptat cadoul.

Vezi imagini inedite de la intalnirea Obama-Chavez.