O nepoata a lui Vladimir Putin, Vera, se pregateste sa preia conducerea 'Guvernului tinerilor' la Sankt Petersburg, orasul natal al primului ministru al Rusiei, relateaza AFP.

"Consiliul tinerilor din Sankt Petersburg mi-a propus sa preiau conducerea unui grup de lucru care isi propune sa creeze si sa conduca un Guvern al tinerilor", a declarat Vera Putina, in varsta de 24 de ani, redactor sef al ziarului Edinaia Rossia, organ al partidului pro-Kremlin Rusia Unita.

"Am acceptat aceasta propunere pentru ca sunt convinsa ca tinerii trebuie sa fie mai activi din punct de vedere politic", a explicat ea.

"Exista multe probleme, in special cele legate de consumul de droguri, pe care tinerii le stiu mai bine decat parintii lor si, deci, le pot rezolva mai bine", a sustinut Vera Putina.

Dmitri Gryzlov, fiul presedintelui Dumei (Camera inferioara a parlamentului rus) Boris Gryzlov, se afla la conducerea Consiliului tinerilor din Sankt Petersburg.

"Aceasta initiativa ma face sa zambesc. Seamana cu transmiterea puterii pe linie de mostenitori", a declarat Maxim Reznik, lider local al miscarii de opozitie Iabloko.