Astronomii care au studiat un nor urias de praf aflat in mijlocul Caii Lactee au ajuns la concluzia ca aceasta are un usor gust de zmeura, informeaza The Sydney Morning Tribune.

In timp ce oamenii de stiinta cautau urme de aminoacizi in norul de praf au gasit etil-metanol, un compus chimic ce ar putea explica aroma de zmeura.

Astronomii au folosit telescopul IRAM din Spania pentru a analiza radiatiile electromagnetice emise de o regiune densa si fierbinte din Sagittarius B2, un nor dens din centrul galaxiei noastre.

"Intr-adevar, acest compus da gustul zmeurii, insa e nevoie de mult mai multe molecule pentru a crea zmeura spatiala", a declarat astronomul Arnaud Belloche de la Institutul Max Planck.

Formiatul de etil mai are inca o caracteristica: are si un usor miros de rom.

Echipa a descoperit nu doar urme de formiat de etil, dar si de propil cianid in acelasi nor.

"Pana in prezent, am descoperit 50 de tipuri de molecule, dintre care doua sunt intalnite pentru prima data in praful stelar", a spus Belloche. Cea mai recenta descoperire a incurajat cercetatorii, pentru ca poate confirma existenta aminoacizilor, substante esentiale pentru aparitia structurilor complexe de viata.

Rezultatele cercetarilor vor fi prezentate in cadrul Saptamanii Astronomiei si Spatiului de la Universitatea din Hertfordshire.