Criza economica ce a afectat Spania, tara cu cea mai mare rata a somajului din Zona Euro, impinge zeci de persoane "disperate" sa-si vanda organele pe internet, anunta o asociatie de protectie a consumatorilor, care aminteste ca aceasta practica este interzisa, relateaza AFP.

Aceasta organizatie, Facua, a avertizat, intr-un comunicat, ca a descoperit "31 de anunturi de vanzare de organe pe internet".

Anunturile, publicate pe 13 site-uri internet, apartin atat spaniolilor cat si imigrantilor din America Latina.

"Este vorba de oferte de rinichi, de plamani si de maduva, postate de persoane care afirma ca traverseaza grave dificultati economice si cer sume cuprinse intre 15.000 si 1 milion de euro", precizeaza asociatia, care estimeaza ca este vorba de "un fenomen care se agraveaza, in vremuri de criza economica, ca rezultat al deznadejdii unor oameni care si-au pierdut locul de munca sau afacerea, impovarati de datorii si amenintati sa ramana fara locuinte".

Facua isi exprima ingrijorarea in fata acestor anunturi, in conditiile in care "aceste persoane pot deveni victime ale retelelor internationale de trafic de organe care fac astfel de operatii in strainatate.