Astrofizicianul britanic Stephen Hawking, care este tintuit intr-un scaun cu rotile de mai multi ani a fost internat in stare foarte grava la spital, au anuntat reprezentantii Universitatii Cambridge, citati de AFP. Hawking a devenit celebru in intreaga lume, odata cu publicarea cartii "Scurta istorie a timpului", un mare succes al literaturii stiintifice.

Stephen Hawking, in varsta de 67 ani, este cunoscut pentru studiile sale legate de univers si gravitatie.

Diagnosticat la varsta de 22 de ani cu ASL (scleroza amiotrofica laterala), boala pentru care nu se cunoaste niciun remediu, Hawking se deplaseaza cu un carucior cu rotile si comunica prin intermediul unui calculator si al unui sintetizator vocal.

"Profesorul Hawking este foarte bolnav si a fost dus cu salvarea la spitalul din Cambridge", a spus un purtator de cuvant.

Telul astrifizicianului nu este altul decat sa ajunga la "cunoastere completa a universului", iar lucrarile sale incearca sa unifice teoria relativitatii cu teoria cuantica.

Hawking a devenit celebru in toata lumea in 1988, odata cu aparitia cartii "Scurta istorie a timpului", care analizeaza concepte complexe precum "Big Bang-ul" sau "gaurile negre", intr-o maniera accesibila publicului larg.