Presedintele american, Barack Obama a cerut Congresului sa sprijine marirea resurselor Fondului Monetar International la 500 de miliarde de dolari, iar contributia Statelor Unite la 100 miliarde de dolari in cadrul acestui plan. Agentia France Presse noteaza ca aceasta solicitare are loc dupa ce, la inceputul lunii, in cadrul summitului G20, se stabilise o triplare a resurselor FMI, pentru a face fata cererilor venite din partea statelor afectate de criza economica.

Presedintele Obama a trimis liderilor democrati si republicani din cadrul Congresului o scrisoare, in care a mentionat ca aceasta suplimentare nu este sinonima cu cheltuieli suplimentare pentru Statele Unite. "Va cer sa contribuiti pentru ca noi sa ne onoram acest angajament. (...) A face progrese rapid este esential in restabilirea increderii in economia mondiala si in sistemul financiar pentru iesirea din recesiune si stabilirea unei cresteri durabile", a mentionat liderul de la Casa Alba.

In cadrul reuniunii G20 de la Londra, liderii principalelor tari dezvoltate au decis sa mareasca resursele Fondului la 750 de miliarde de dolari.