Trei presupusi teroristi acuzati ca ar fi pus la cale asasinarea presedintelui Evo Morales au fost ucisi joi in Bolivia, in cadrul unei operatiuni a fortelor speciale din aceasta tara. Printre victime s-ar putea afla si un cetatean roman, relateaza agentiile internationale de stiri.

In timp ce seful politiei afirma ca doi dintre barbatii ucisi erau unguri, mai multe ziare locale sustin ca victimele proveneau din Romania si Irlanda, precizeaza Reuters.

Barbatii au fost ucisi de politia boliviana in cadrul unei operatiuni care a avut loc in Santa Cruz, capitala economica a tarii, dupa un atentat cu explozibil la domiciliul sefului Bisericii, au anuntat autoritatile.

Un comando al fortelor de ordine a atacat grupul, care se afla intr-un hotel din oras. In urma schimbului de focuri, trei oameni au fost ucisi, a declarat generalul Victor Hugo Escobar.

Presedintele Boliviei, Evo Morales, a acuzat joi seara un grup de "mercenari straini" ca au incercat sa-l asasineze.

"Incercau sa puna la cale un atentat la viata vicepresedintelui Alvaro Garcia si a presedintelui Evo Morales. Este vorba despre mercenari straini din Irlanda, Ungaria. Printre ei nu exista niciun cetatean bolivian", a afirmat seful statului, care se intorcea de la o reuniune a miscarilor de stanga.

Cateva ore mai tarziu, politia a anuntat ca a omorat trei teroristi si a arestat alti doi.

Anchetatorii au descoperit "o mare cantitate de explozibili si de arme" in hotelul unde se aflau prezumtivii teroristi.