Parintii tinerilor retinuti in timpul protestelor de la Chisinau din 7 aprilie vor trebui sa achite o taxa de 5,9 lei moldovenesti pe zi pentru „intretinere” in comisariatele si sectoarele de politie, scrie publicatia moldoveana Jurnal de Chisinau, in editia electronica.

Mama unui tanar arestat de politie a platit 81 de lei moldovenesti, fiul ei fiind arestat pentru 15 zile la Comisariatul general de politie. "L-am cautat pe fiul meu cinci zile. M-au mintit ca e la Comisariatul de politie din Taraclia. Acolo nu l-am gasit. Azi, m-am intors la Chisinau si am aflat ca e aici, la Comisariatul general. E acuzat pentru instigarea maselor. Inca nu l-am vazut. Mi-au cerut sa platesc 81 de lei, pentru ca, mi-a zis unul din politisti, il hranesc de trei ori in zi", a spus mama tanarului, citata de cotidianul moldovean.

Catalinei Molodoi, specialist principal la Directia Relatii cu Publicul din cadrul primariei capitalei, prezenta in momentul cand politia a informat parintii despre noua taxa, a explicat ca dupa ce acestia achita suma ceruta, li se ofera un talon, iar politia duce evidenta intr-un registru.

Parintii au fost informati ca pot sa achite pe parcurs „intretinerea”, ori in ziua cand detinutul este eliberat. Intrebat de unul din parintii tinerilor arestati, ce se intampla in cazul in care baiatul a fost retinut pe nedrept, politistul a raspuns ca „intretinerea” va trebui oricum achitata.