Renumararea voturilor la scrutinul legislativ din Republica Moldova confirma rezultatele initiale, care anuntau Partidul Comunistilor drept castigator al scrutinului. Anuntul a fost facut, joi, de secretarul Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan,care sustine ca nu au fost descoperite fraude in favoarea niciunuia dintre candidati, potrivit Mediafax, care citeaza Itar-Tass.

"In urma renumararii voturilor nu au fost identificate fraude in favoarea vreunuia dintre candidati. In anumite zone, precum am mentionat de pe teren, au fost gasite greseli minore in cateva voturi. Concluziile finale vor fi facute publice dupa ce Comisia va primi toate informatiile de la birourile de vot", a precizat Iurie Ciocan.

Decizia privind renumararea voturilor a fost luata duminica de Curtea Constituţionala din Republica Moldova la solicitarea preşedintelui Vladimir Voronin, dupa ce mii de tineri au iesit in strada, cerand renumararea voturilor si acuzand Partidul Comunist ca ar fi fraudat rezultatele scrutinului.

Rezultatele scrutinului de la Chisinau, date publicitatii saptamana trecuta, indicau drept castigator detasat Partidul Comunist, cu 49,48% din voturi. Alte trei partide au intrat in Parlament: Partidul Liberal, cu 13,14% din voturi, Partidul Liberal Democrat cu 12,43% din voturi si Alianta Moldova Noastra, cu 9,77% din voturi.