Confruntarile dintre protestatarii thailandezi si armata continua in capitala Bangkok. O persoana a fost ucisa, potrivit surselor din guvern. Luni dimineata, violentele au crescut in amploare, soldatii au folosit gaze lacrimogene si au tras focuri de arma in aer pentru a dispersa manifestantii antiguvernamentali. Acestia nu au respectat starea de urgenta impusa duminica, ocupand o intersectie strategica din Bangkok. Cel putin 70 de persoane au fost ranite, iar doi se afla in stare grava, relateaza AFP.

"In cursul dupa-amiezei, langa sediul guvernului a avut loc o ciocnire puternica intre protestatari si locuitorii din zona. Trei persoane au fost impuscate, iar una dintre ele a decedat la spital", a declarat un oficial din cadrul guvernului, Satit Wongnhongtaey, la televiziunea publica.

Luni dimineata

Protestatarii au lansat cocteiluri Molotov si pietre de pavaj impotriva soldatilor in intersectia Din Daeng. Un oficial al serviciilor de urgenta a dezmintit o afirmatie difuzata la un post de radio apropiat de opozanti, potrivit careia soldatii ar fi ucis cinci sau sase manifestanti.

Primele manifestatii antiguvernamentale au avut loc la Pattaya, saptamana trecuta, inaintea summitului ASEAN programat pentru 11-12 aprilie. Acesta a fost contramandat din cauza cresterii in amploare a protestelor. Mai tarziu, acestea au continuat la Bangkok, premierul Abhisit Vejjajiva fiind nevoit sa decreteze duminica stare de urgenta.