Un antreprenor din New York a scos la vanzare "Prezervativele Obama", pe care se afla imprimata imaginea liderului de la Casa Alba, informeaza New York Post. Benjamin Sherman, fondatorul Practice Safe Policy, a afirmat ca "Obama Condoms reprezinta ceea ce noi numim nava noastra amiral".

Omul de afaceri a declarat ca firma sa mai vinde un tip de prezervativ inscriptionat cu mesajul "Hope is Not a form of Protection" (Speranta nu reprezinta o modalitate de protectie), cu referire la sloganul de campanie "Hope and Change", folosit de Barack Obama in cursa pentru Casa Alba.

In vara trecuta, aceeasi companie a oferit spre vanzare prezervativele Obama si McCain, cei doi principali candidati la alegerile prezidentiale, precum si o "editie limitata Sarah Palin".

Practice Safe Policy a sustinut atunci ca "nu in sufragerie, ci in dormitor se practica adevaratele jocuri politice".

Prezervativele Obama erau imprimate cu sloganul "Use With Good Judgement" (A se folosi cu judecata sanatoasa), fiind "aprobate de Oprah Winfrey", cu referire la prezentatoarea americana de televiziune care este un fan declarat al politicianului de culoare, in timp ce prezervativele lui McCain purtau sloganul "Vechi, dar nu expirat" si erau "aprobate si pentru veterani". Potrivit companiei americane, prezervativele McCain fusesera "testate in lupta, puternice si durabile, potrivite pentru acele momente cand doresti sa-ti schimbi pozitia!".