O organizatie care militeaza pentru drepturile femeilor a inceput sa vanda prezervative inscriptionate cu chipul Papei Benedict al XVI-lea, informeaza LiveLeak. Initiativa a venit la cateva saptamani dupa ce Suveranul Pontif a declarat ca distribuirea de prezervative nu reprezinta o solutie in lupta impotriva SIDA in Africa.

International Women's Health Coalition distribuie prezervative pe care se afla imaginea Papei si inscriptia "Am spus NU!".

Papa Benedict al XVI-lea a declarat ca distribuirea de prezervative nu reprezinta o solutie in lupta impotriva SIDA in Africa. "Nu poti rezolva problema impartind prezervative. Din contra, problemele se vor inmulti", a afirmat Papa.

AP preciza atunci ca Suveranul Pontif nu a vorbit niciodata in mod explicit despre folosirea prezervativelor, desi el a afirmat mereu ca Biserica Catolica se afla in prim-planul luptei impotriva SIDA. Vaticanul incurajeaza abstinenta sexuala pentru a opri raspandirea bolii.

Comentariile Papei au fost facute dupa ce mai multi preoti si calugarite care ingrijesc bolnavii de SIDA din Africa au pus sub semnul intrebarii opozitia bisericii fata de prezervative.

Luni, Belgia a devenit prima tara care a protestat fata de comentariile Papei, facute inaintea vizitei in Africa.