Noul ales secretar general al NATO, danezul Anders Fogh Rasmussen, si-a dislocat umarul, luni dimineata, la Istanbul, dupa ce a cazut pe scarile hotelului in care statea, a informat presa daneza, potrivt AFP.

Rasmussen, care a demisionat duminica din functia de premier al Danemarcei, dupa ce a fost ales pentru functia de secretar general al Aliantei Nord-Altantice, a cazut pe scari in timpul noptii si si-a dislocat umarul, potrivit agentiei Ritzau. Fostul premier a fost transportat cu ambulanta la spitalul de urgenta Taksim, unde medicii i-au fixat umarul la loc. El s-a intors la hotel dupa cateva ore.

Danezul, care ii va succeda in functia de secretar gerneral NATO olandezului Jaap de Hoop Scheffer, la sfarsitul lunii iulie, se afla la Istanbul pentru a participa, luni, la al doilea summit al Aliantei Civilizatiilor, un forum destinat consolidarii dialogului intercultural. Vizita lui Rasmussen in Turcia vine dupa ce premierul turc Recep Tayyip Erdogan s-a opus vehement alegererii sale la conducerea NATO, din cauza poziţiei acestuia în scandalul caricaturilor cu Mahomed publicate de un ziar danez în 2005.