Premierul italian Silvio Berlusconi gafeaza din nou: acesta a tinut in loc inceperea unei ceremonii care a reunit, sambata, sefii de state si de guverne la summitul aniversar al NATO, pentru ca era prea ocupat sa vorbeasca la telefon, relateaza agentia germana DPA.

Berlusconi urma sa participe la o plimbare protocolara pe Podul Europei, ce leaga orasul Kehl, pe partea germana, de Strasbourg, pe partea franceza, si unde oficialii erau asteptati de presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy.

Imaginile televizate de la eveniment il arata pe Berlusconi coborand din masina si vorbind la telefon. Apoi, acesta i-a facut semn cancelarului german Angela Merkel ca o va saluta mai tarziu si a continuat linistit sa se plimbe cu telefonul mobil la ureche. Merkel l-a asteptat stanjenita cateva minute, dar a decis, pana la urma, sa inceapa ceremonia fara el, iar liderii NATO s-au adunat pe pod pentru o poza oficiala de grup.

Potrivit presei italiene, Berlusconi vorbea la telefon cu premierul turc, incercand sa il convinga sa accepte numirea lui Anders Fogh Rasmussen in functia de secretar general al NATO.

Berlsusconi s-a alaturat mai apoi grupului pentru o a doua poza si, se pare, i-a cerut scuze Angelei Merkel.

Silvio Berlusconi a devenit celebru pentru remarcile si comportamentul neconforme cu tinuta unui sef de guvern. In urma cu numai doua zile, in cadrul sedintei foto oficiale a summitului G20 de la Londra, Berlusconi a speriat-o cu tipatul sau pe regina Marii Britanii. Mai apoi, s-a bagat aproape cu forta intre Barack Obama si Dmitri Medvedev pentru a aparea intre liderii american si rus intr-o fotografia oficiala.

Cancelarul german a mai fost victima a glumelor lui Berlusconi. Anul trecut, premierul italian a fost filmat intr-un aparent joc de-a v-ati ascunselea, incercand sa o surprinda pe Angela Merkel la sosirea sa la Trieste, ascunzandu-se dupa un stalp de iluminat.