O temuta criminala in serie, supranumita de presa "fantoma din Heilbronn" si suspectata de zeci de crime si delicte in Germania, Franta si Austria, in ultimii 16 ani, n-a existat niciodata, a fost concluzia autoritatilor germane, care au fost induse in eroare de niste banale betisoare de prelevare a ADN-ului, contaminate accidental, relateaza Time Magazine.

De 16 ani, "fantoma" ucidea si jefuia case din sudul Germaniei, Frantei si Austriei, fara ca cineva sa-i poata ghici identitatea. Politia a depistat ADN-ul unei persoanei de sex feminin necunoscute in anchetele a circa 40 de delicte. Pe capul acesteia a fost pusa o recompensa de 400.000 de dolari. Criminalisti din toata Europa au fost solicitati pentru a ajuta la capturarea sa, iar politia a apelat chiar si la prezicatori, in speranta ca ii vor descoperi identitatea. Presa a declarat cazul "cea mai misterioasa serie de crime din ultimul secol".

Printre presupusele victime ale "fantomei" ucigase se numarau, printre altele, o politista de 22 ani, impuscata in cap pe 25 aprilie 2007 in Heilbronn (sud-vestul Germaniei), o pensionara in varsta de 62 ani in 1993 si un barbat de 61 ani in 2001, crime comise in sud-vestul Germaniei, care au ramas pana in prezent neelucidate.

Insa serviciile judiciare si politia au fost nevoite sa recunoasca, joi, ca au urmarit o pista falsa. Anchetatorii germani au dezvalui faptul ca betisoarele cu care detectivii recoltau indicii de la locul faptei au fost contaminate anterior de un ADN total strain cu cazurile examinate. Parchetul din Heilbronn a precizat ca ADN-ul in cauza a fost identificat ca apartinand unei angajate a unei companii de produse medicale.

Ancheta in cazul "fantomei din Heilbronn" este acum considerata cea mai jenanta eroare de expertiza criminalistica a detectivilor germani.