Investigatorii americani de incendii spun ca, de fiecare data cand economia izbucneste in flacari, ei devin tot mai ocupati. Acum, pe timp de recesiune, cifrele oficiale arata ca politia din SUA se confrunta cu un numar in crestere a incedierilor de masini, provocate mai ales de oameni in criza, care dau foc masinilor pentru a beneficia de prima de asigurare, transmite CBS News.

Multe dintre masinile distruse in acest fel sunt modele noi, cumparate doar in urma cu cateva luni, dar ai caror proprietari incearca sa scape de plata ratelor sau sa incaseze asigurarea spunand ca masina le-a fost furata si incendiata.

Anchetatorii isi dau seama, in multe cazuri ca nu este vorba de incendiatori profesionisti care nu ar lasa niciodata obiecte de valoare in masina.

Investigatorii au avertizat ca cei care se preteaza la astfel de acte nu risca doar pedeapsa in justitie ci si ranirea grava. In unul dintre cazuri, un baiat de 19 ani, care si-a incendiat masina a suferit arsuri grave pe fata si pe maini, scrie site-ul lasvegasnow.com.

Pe tot cuprinsul statului Nevada sunt incendiate zilnic atat de multe masini incat politia le cauta cu elicopterul. Numarul acestor incedieri care ridica suspiciuni a crescut in New York, New Jersey, Ohio, Texas, Pennsylvania, Mississippi, California, South Carolina, Utah, Arkansas si Nevada. In New York, numarul celor arestati pentru ca si-au dat foc masinii s-a dublat anul trecut fata de 2007.