Kremlinul a cerut luni summitului G20, care va debuta la inceputul lunii aprilie, sa reformeze sistemul economic mondial "unipolar", pe cale sa devina "desuet", prezentand o serie de propuneri in acest sens, anunta AFP.

"Criza financiara este rezultatul prabusirii sistemului financiar actual din cauza proastei sale gestiuni, neglijandu-se riscuri importante", sustine Kremlinul, intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.

"Sistemul unipolar actual, pe cale de a deveni desuet, trebuie inlocuit cu un sistem bazat pe interactiunea mai multor centre principale", considera presedintia rusa.

Dar, pentru a evita ca noua organizatie sa devina "imprevizibila", este necesara intarirea sistemului de reglementare si revizuirea rolului jucat de marile institutii internationale, potrivit documentului citat.

Rusia va prezenta, in cadrul summitului care va debuta la Londra, in data de 2 aprilie, o serie de opt masuri, care vizeaza, in principal, promovarea unei politici de relansare a cererii in aceasta perioada de criza si sustinerea tarilor in curs de dezvoltare.