Avocatii lui Bernard Madoff, acuzat ca a pus la punct o schema piramidala soldata cu o frauda de 65 miliarde dolari, au facut apel la decizia de arest preventiv, sustinand ca acesta ar trebui sa fie judecat in libertate, potrivit abcnews.com.

Madoff a fost inchis joi, dupa ce a pledat vinovat la 11 capete de acuzare privind frauda, spalare de bani, sperjur si furt.

Cererea de punere in libertate vine dupa ce o serie de documente au aratat ca averea lui Madoff si a sotiei sale este de circa 823 milioane dolari. Activele detinute de cei doi includ proprietati imobiliare de 22 milioane dolari, 17 milioane dolari in cash si un yacht de 7 milioane dolari.

Anchetatorii incearca acum sa stabileasca daca schema piramidala conceputa de Madoff era o afacere de familie.

Ziarista Lucinda Franks, laureata a premiului Pulitzer, considera de neconceput faptul ca nimeni din jurul lui Madoff nu stia ce s-a intamplat.

In opinia sa, anchetatorii isi vor indrepta atentia asupra nevestei lui Madoff chiar de saptamana viitoare.

Potrivit documentelor procurorilor, Ruth Madoff a retras 15,5 milioane dolari de la firma de brokeraj a lui Madoff cu o saptamana inainte ca sotul ei sa fie arestat. Zece milioane de dolari au fost retrasi in ziua cand Madoff a fost pus sub acuzare.

In prezent, autoritatile incearca sa puna sub sechestru si averea lui Ruth Madoff, pentru a impiedica eventuale instrainari ale bunurilor obtinute ilicit.