Arheologii si medicii legisti cred ca au identificat scheletul surorii mai mici a Cleopatrei, ucisa in urma cu peste 2.000 de ani, din ordinul reginei Egiptului, relateaza Foxnews.com.

Ramasitele printesei Arsinoe, ucisa in anul 41 inainte de Cristos din ordinul Cleopatrei si al lui Marc Antoniu, pentru a elimina o potentiala rivala la tron, sunt primele relicve ale unui membru al dinastiei Ptolemeilor care au fost identificate pana in prezent.

Descoperirea facuta de o echipa de oameni de stiinta austrieci a oferit si dovezi privind originea etnica a Cleopatrei. Savantii au dezbatut vreme indelungata daca printesa Arsinoe era grecoaica sau macedoneanca, ca intemeietorul dinastiei, Ptolemeu, unul dintre generalii lui Alexandru cel Mare, sau daca era de orgine nord-africana.

Dovezile obtinute in urma studierii dimensiunilor craniului lui Arsinoe arata ca printesa avea atat caracteristici specifice europenilor, cat si vechilor egipteni si negrilor africani, ceea ce arata ca si Cleopatra era de origine mixta.

Cele doua erau fetele lui Ptolemeu al XII-lea, dar aveau mame diferite.