Presedintele rus Dmitri Medvedev a facut, pe blogul sau video, bilantul celor 12 luni care s-au scurs din momentul victoriei in alegeri. Potrivit Gazeta, seful statului a asigurat ca, in pofida crizei, nu are de gand sa renunte la proiectele sociale. “Anul care a trecut a adus cu sine o serie de evenimente care au influentat la modul cel mai serios agenda de lucru, viata tarii noastre”, constata Medvedev, recunoscand ca acest lucru l-a determinat la o regandire a multora din obiectivele care fusesera trasate la inceput.

"Daca e sa vorbim de economie, fara indoiala, cel mai important a fost criza financiara, care exista, practic, in toate statele dezvoltate”, spune Medvedev. Pe acest fundal, el a precizat ca una dintre principalele lui misiuni rezida in dezvoltarea socio-economica stabila a tarii.

In acelasi timp, liderul de la Kremlin a recunoscut ca ideea formarii la Moscova a unui centru financiar mondial, evocata de el frecvent cu un an in urma, “nu mai este astazi scopul numarul unu”.

Medvedev crede ca obiectivul principal este crearea unei noi arhitecturi mondiale financiare, ceea ce inseamna ca rubla are sansa de a deveni una dintre valutele financiare de rezerva.

Medvedev a vorbit si despre conflictul din vara trecuta din Caucaz in care “am reusit sa aparam oameni, pe cetatenii Federatiei ruse, alte persoane care locuiau in acele regiuni. Si unde noi am reusit sa aparam interesele nationale ale statului”.