Peste 700 de persoane au aplicat pentru un post de om de serviciu la o scoala din statul american Ohio, iar oficialii sustin ca acesta este un efect al crizei economice, potrivit AP.

Oficialii de la Perry Local Schools, in apropiere de Canton, au anuntat ca au prelungit pana luni termenul limita de depunere a cererilor pentru a permite unui numar cat mai mare de persoane sa poata aplica.

AP precizeaza ca cel care va obtine slujba de om de serviciu cu norma intreaga de la Edison Junior High School va primi 15-16 dolari/ora, la care se adauga beneficii.

Administratorul de la Perry Local Schools, John Richard, a declarat ca multi dintre cei care au aplicat pentru acesta slujba sunt persoane disponibilizate in ultimele luni care au "povesti impresionante despre perioada economica dificila actuala".

AP citeaza cazul uneia dintre persoanele care au aplicat, Donna Croston, care a declarat ca a devenit somera in momentul in care cele doua fabrici la care lucra si-au inchis portile. Croston a spus ca sansele de a fi angajata sunt mici, din cauza numarului mare de solicitanti, insa spera "sa aiba noroc".