NATO a decis sa reia contactele la nivel inalt cu Moscova, care fusesera inghetate de Alianta in urma razboiului din august intre Rusia si Georgia, transmite BBC. Oficialii rusi au salutat aceasta decizie.

"Vom relua discutiile in cadrul Consiliului NATO-Rusia imediat dupa summit-ul Alientei din aprilie", a anuntat, la Bruxelles, ministrul slovac de externe, Miroslav Lajcak.

Ministerul rus al afacerilor externe a afirmat intr-un comunicat ca "aceasta decizie este un pas in directia cea buna". Emisarul rus la NATO a spus insa ca orice relatie noua cu Alianta Nord-Atlantica va fi facuta dupa termenii Rusiei.

La randul ei, sefa diplomatiei americane, Hillary Clinton, a precizat ca "e timpul sa exploram un nou inceput". Clinton a precizat ca printre domeniile de interes comun se numara Afganistanul. Secretarul american de stat a propus, de altfel, organizarea la 31 martie a unei conferinte internationale asupra Afganistanului, la care sa participe SUA, aliatii din NATO, Pakistanul si reprezentanti afgani, dar si oficiali iranieni.

Pe de alta parte insa, ministrul de externe de la Londra, David Miliband, a declarat ca relatiile cu Moscova "nu vor mai fi la fel ca inainte".