Seful FBI, Robert Mueller, considera ca, dupa atentatele din luna noiembrie din Mumbai, oricare dintre orasele americane ar putea fi tinta unor atacuri similare, informeaza AFP. "Cate orase din lume ar putea fi tinta unor astfel de atentate? Cate orase, aici, in Statele Unite?", s-a intrebat Mueller, numit director FBI in 9 septembrie 2001, cu doar doua zile inainte de atentatele Al-Qaida.

Intr-o conferinta de presa privind combaterea terorismului la Consiliul pentru relatii internationale din Washington, el a amintit ca orasele Seattle, San Diego, Miami si New York au fost deja lovite de atacuri. "Aceste atentate au demonstrat ca un program elaborat si bani putini sunt conditii suficiente pentru teroristi. Acestia pot utiliza arme rudimentare pentru a-si optimiza impactul", a adaugat Mueller.

Al-Qaida inca ameninta SUA, opineaza seful FBI, insa "trebuie sa ne concentram si pe grupari teroriste mai putin cunoscute", precum si pe teroristi din interiorul frontierelor americane. "Am aflat despre existenta unor tineri provenind din comunitati radicalizate si recrutati pentru a merge in Afganistan, Irak, Yemen sau Somalia", a explicat el. "Un barbat din Minneapolis a devenit ceea ce credem ca este primul cetatean american care a comis un atentat sinucigas" in Somalia, in toamna anului trecut, a precizat Mueller. Tanarul a fost "radicalizat in orasul sau natal, in Minnesota".