Site-ul LiveLeak a dat luni publicitatii imagini din timpul unei evadari spectaculoase produse, cu o zi inainte, in inchisoarea Korydallos, din Atena. Doi dintre cei mai periculosi detinuti din Grecia au reusit sa fuga, duminica, cu ajutorul unui elicopter dintr-o inchisoare de maxima securitate din capitala elena, pentru a doua oara in ultimii 3 ani, transmite BBC.

Vassilis Paleokostas, acuzat de mai multe jafuri armate si de rapire, si complicele sau albanez, Alket Rizai, au evadat dupa ce un elicopter a aterizat pe acoperisul inchisorii iar o femeie aflata in aparatul de zbor le-a aruncat o scara.

Paznicii inchisorii au incercat sa-i opreasca pe cei doi tragand mai multe focuri de arma, insa elicopterul a reusit sa se indeparteze. Cateva ore mai tarziu, aparatul a fost descoperit abandonat pe o sosea aflata in suburbiile Atenei.

Acestia au reusit sa evadeze, in mod similar, cu trei ani in urma, dupa ce un elicopter a aterizat in curtea inchisorii. Evadarea celor doi detinuti reflecta neajunsurile sistemului de detentie din Grecia, scrie BBC, care precizeaza ca Paleokostas si Rizai au reusit sa fuga cu doar cateva zile inainte de inceperea procesului in care sunt judecati pentru evadarea produsa in urma cu trei ani.