Ministrul spaniol al justitiei si-a anuntat, luni, demisia dupa ce a fost acuzat ca a mers la o vanatoare cu un judecator ce ancheteaza cazuri de coruptie in randul politicienilor, transmite BBC. Mariano Fernandez Bermejo a fost acuzat ca s-a amestecat intr-o ancheta condusa de judecatorul Baltasar Garzon, care lucreaza la un caz legat de coruptia Partidului Popular, de opozitie.

Bermejo a afirmat ca nu poate "tolera folosirea acestui caz impotriva" guvernului socialist de la Madrid. Oficialul a afirmat ca participarea sa la aceeasi vanatoare din Andaluzia la care a luat parte si Garzon a fost o "coincidenta".

In timpul unei conferinte de presa desfasurata la Madrid, Fernandez Bermejo si-a cerut scuze pentru ca a participat la vanatoare intr-o regiune in care nu avea permis sa vaneze.

Francisco Caamano, secretar de stat pentru relatia cu Parlamentul, a fost desemnat sa preia sefia Ministerului Justitiei.

Anuntul lui Bermejo a venit la o zi dupa ce Garzon a ordonat arestarea mai multor oameni de afaceri si reprezentanti ai Partidului Popular, intr-o ancheta de coruptie. Liderul PP, Mariano Rajoy, l-a acuzat pe Bermejo ca foloseste ancheta de coruptie in scopuri politice, inainte de alegerile regionale de duminica din Tara Bascilor si Galicia.

Garzon a devenit cunoscut la sfarsitul anilor '90, cand a cerut extradarea, din Londra, a fostul presedinte chilean Augusto Pinochet, pentru a fi judecat in legatura cu acuzatiile de incalcare a drepturilor omului.