Un Tribunal rus a decis ca cei trei barbati acuzati de uciderea ziaristei Anna Politkovskaia sint nevinovati, anunta Reuters. Jurnalista, care scria despre Cecenia si denunta atingerile aduse drepturilor omului, a fost ucisa la 7 octombrie 2006 la Moscova.

Cei trei acuzati achitati astazi, toti de origina cecena, sint Serghei Kadzhikurbanov (fost politist), Djabrail Mahmudov si Ibrahim Mahmudov.

Cel de-al patrulea acuzat, Pavel Ryaguzov (membru al agentiei de spionaj FSB, din Rusia) a fost, si el, achitat, intr-un proces separat, dar legat de caz, precizeaza The Guardian.

Anna Politkovskaia era cunoscuta pentru criticile acide formulate la adresa presedintelui Vladimir Putin. Ea a fost impuscata mortal in liftul cladirii in care locuia, chiar in ziua in care presedintele rus isi sarbatorea aniversarea.

In primavara anului 2005, Politkovskaia publicase "Rusia in viziunea lui Putin", o carte foarte bine primita de critica din strainatate, in care il acuza pe presedintele rus de faptul ca ingradeste libertatile civile si nu poate scapa de trecutul sau de agent KGB.