Distileria Jack Daniel's din Lynchburg, Tennessee, a lansat un "Butoi Prezidential" in cinstea noului presedinte Barack Obama, urmand ca, la maturitate, whiskey-ul sa fie vandut, iar suma obtinuta sa fie donata.

Distileria, cea mai veche inregistrata in Statele Unite, a ales butoiul pe 20 ianuarie 2009, chiar cand Obama depunea juramantul de investire si prelua functia de conducere la Casa Alba. Maestrul distilator al Jack Daniel's, Jeff Arnett, a facut chiar o comparatie interesanta: "Asemenea presedintelui, whiskey-ul nostru este un produs al mediului in care are loc procesul de maturizare. Alternanta anotimpurilor, caldura extrema a verii si frigul din timpul iernii confera bauturii noastre caracterul sau aparte. Vom verifica din cand in cand stadiul in care se afla si vom vedea daca maturizarea whiskey-ului va putea fi comparata cu maniera in care evolueaza presedintele nostru", a spus el.

"Sarbatorile de Inaugurare, date in cinstea presedintilor, nu reprezinta o noutate pentru Lynchburg. Chiar Jack Daniel organiza cate o petrecere inaugurala, o data la patru ani. Pe vremea lui Jack, petrecerea avea loc pe 4 martie si, din cate am aflat, la aceste evenimente se chefuia pana in zori de zi, se dansa si, desigur, produsul local preferat, whisky-ul, era prezent in cantitati impresionante", a adaugat maestrul distilator.

"Jack Daniel organiza propria sa petrecere in cinstea noului presedinte – indiferent de afilierea politica a acestuia – si aceasta era maniera speciala prin care el tinea sa reuneasca oamenii. Prin urmare, ne-am gandit ca este un bun prilej pentru a marca dorinta domnului Jack de a apropia oamenii prin inaugurarea unui butoi dedicat numirii noului presedinte", a mai spus Jeff Arnett.