Camera Reprezentantilor si Senatul american au ajuns miercuri la un consens privind planul de stimulare a economiei americane, indelung dezbatut. Suma stabilita pentru salvarea economiei SUA este de 790 de miliarde de dolari, au anuntat liderii Congresului, citati de Washington Post.

"Neintelegerile dintre Camera si Senat au fost rezolvate", a declarat liderul majoritatii din Senat, Harry Read. Marti, Senatul stabilise un plan de stimulare in valoare de 838 miliarde de dolari, in timp ce Camera Reprezentantilor hotarase un plan de 819 miliarde dolari.

Reid a declarat ca solutia de compromis va crea sau salva 3,5 milioane de locuri de munca, implinind astfel un deziderat al presedintelui Barack Obama, prevazut inca din campania electorala.

Votul final urmeaza a avea loc in urmatoarele zile, la Senat.

Cu toate aceste declaratii optimiste, cele doua entitati nu au rezolvat toate detaliile, o conferinta de presa prevazuta pentru miercuri dupa amiaza fiind amanata din cauza diferendelor legate de fondurile destinate constructiei de scoli.

Purtatoarea de cuvant a Camerei Reprezentantilor, deputatul Nancy Pelosi, a declarat ca "asteptarea a meritat: trebuia sa ne asiguram ca investitiile in educatie sunt prevazute in intelegere".