Partidul de centru dreapta Kadima, al lui Tzipi Livni, a iesit invingator in alegerile legislative anticipate de marti, din Israel, obtinand cu un singur loc mai mult in Parlament decat partidul rival de dreapta Likud, al lui Benjamin Netanyahu.

Acesta este rezultatul final al votului, dupa numararea buletinelor, a anuntat miercuri dimineata Comisia centrala a alegerilor citata de agentiile internationale de presa.

Kadima a obţinut astfel 28 de locuri, fata de 29 cate a avut in Parlamentul care isi incheie mandatul, iar Likud a castigat 27, fata de 12 detinute anterior, in timp ce formatiunea de extrema-dreapta Israel Beitenu are 15 locuri, Partidul Muncii din Israel - 13, iar partidul ultrareligios Shass - 11.

Cu sustinerea extremei drepte si a formatiunilor religioase, Netanyahu pare intr-o pozitie mai buna pentru a forma o coalitie guvernamentala. Ambii principali candidati au proclamat victoria.

Netanyahu s-a declarat convins ca el va fi noul premier, iar doamna Livni a spus ca "poporul a ales Kadima" si a invitat formatiunea Likud sa formeze un guvern de uniune nationala.

Peste cinci milioane de cetateni au fost chemati, marti, sa voteze in Israel pentru alegerea Parlamentului (Knesset).