Politia egipteana a retinut vineri un student pro-palestinian care a criticat, pe blogul personal, politicile guvernamentale de la Cairo, a doua arestare de acest astfel din ultimele zile, potrivit unei organizatii arabe non-gvernamentale pentru apararea drepturilor omului care a denuntat actiunea autoritatilor, relateaza AFP.

Diaeddine Gad, un student de 22 de ani, a fost arestat vineri de autoritatile egiptene in provincia Gharbiyah (din Delta Nilului), dupa ce a publicat, pe blogul sau Sawt Ghadib (An Angry Voice), cateva articole in care critica mai multe actiuni ale guvernului de la Cairo, in special pe cele din timpul razboiul de 22 de zile din Fasia Gaza.

O organizatie araba non-guvernamentala pentru apararea drepturilor omului a denuntat retinerea lui Gad si a cerut demararea unei anchete privind modul in care tanarul a fost arestat: acesta a fost batut de politisti in fata casei sale si apoi transportat catre o destinatie necunoscuta.

"Bloggerii au devenit tinte importante ale organele de politie din Egipt si toate aceste atacuri sunt comise in afara legii sau sub masca asa-numitele "legi de urgenta", se arata intr-un comunicat al organizatiei.

Arestarea lui Gad a avut loc in aceeasi zi cu cea a unui alt blogger, Philip Rizk, un student in varsta de 26 de ani, cu dubla nationalitate, egipteana si germana, dupa ce acesta organizat, la Cairo, un mars de solidaritate cu Fasia Gaza. Un oficial al ambasadei germane in Egipt a confimat pentru AFP retinerea bloggerului, fara sa ofere mai multe detalii.