Un avion de mici dimensiuni a fost obligat sa aterizeze vineri, in nordul Australiei, in apele portului Darwin, dupa ce a avut probleme cu unul dintre motoare, imediat dupa decolare, relateaza BBC News.

Intr-o versiune la scara mica a aterizarii dramatice a cursei americane de linie in apele raului Hudson, pilotul Steve Bolle a reusit sa aterizeze in apele mici ale portului, dupa ce a realizat ca avionul Piper Chieftain nu va reusi sa se intoarca pe aeroport.

Pilotul si cei cinci pasageri au ajuns in siguranta la tarm.

Avionul bi-motor transporta personalul de conducere al societatii CSG intr-o localitate izolata din Northern Territory, pentru a o serie de lucrari de mentenanta.

"Pilotul ne-a spus ca, imediat dupa decolare, se confrunta cu o pierdere de putere la unul dintre cele doua motoare si, potrivit procedurilor, a oprit motorul. Cand a vazut ca nu mai poate ajunge deasupra solului, a aterizat in apele portului", a spus unul dintre directorii CSG, Denis Mackenzie.

"Adancimea apei depasea putin o jumatate de metru, asa ca am avut mare noroc", a adaugat el.

Pasagerii au fost zguduiti serios in urma incidentului, dar nimeni nu a fost ranit. "Pilotul a fost foarte bun ... cu siguranta ca s-a antrenat pentru astfel de evenimente", a precizat McKenzie.

Urmareste inregistrarea video aici.