Presedintele nord-coreean Kim Jong-Il a consumat o cantitate impresionanta de bauturi alcoolice in timpul unui dineu recent cu emisarul chinez Wang Jiarui, informeaza cotidianul sud-coreean Chosun Ilbo, care citeaza surse diplomatice chineze.

In cursul unui pranz care a durat mai bine de doua ore, la 23 ianuarie, Kim Jong-Il s-a straduit sa demonstreze oaspetelui strain ca este intr-o forma de invidiat, dupa presupusul atac cerebral suferit de liderul de la Phenian in luna august.

"S-au servit bauturi alcoolice traditionale nord-coreene, iar Kim a propus numeroase toasturi si a baut numeroase paharele de lichior", a afirmat sursa citata.

Diplomati de la Beijing cred ca liderul nord-coreean ar fi consumat mult alcool pentru a demonstra ca este sanatos, scrie cotidianul, fiind cunoscuta si slabiciunea pe care acesta o are fata de coniac si alte bauturi de lux importate.

Kim Jong-Il implineste 67 de ani luna aceasta si pare sa aiba o sanatate subreda, arata presa sud-coreeana si occidentala. Presa oficiala de la Phenian a relatat in schimb numeroasele inspectii pe care aceasta le-ar fi facut in cursul ultimelor luni, ca dovada ca s-a insanatosit si detine in continuare controlul.