Un hacker anonim a reusit sa modifice mesajele a doua panouri electronice de avertizare a soferilor, dupa ce a modificat parolele dispozitivelor. Timp de cateva ore, mesajele avertizau soferii ca „Sfarsitul e aproape!”, „Zombie in zona – Fugiti!” sau „Zombie nazisti, fugiti!”, anunta postul de televiziune american NBC.

Schimbarea codurilor de acces pentru astfel de panouri nu pare a fi o interventie dificila. De obicei, parola initiala este identica pentru oricare dintre ele: DOTS, iar dupa punerea in functiune pe drumurile publice, in multe cazuri ramane identica. Dupa introducerea parolei, schimbarea mesajelor pe ecran se poate face in decurs de numai cateva secunde. Este atat de simplu, incat este de mirare ca astfel de incidente nu se petrec mai des.

In trecut, si studentii de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) au postat pe internet fotografii cu astfel de ispravi. „This sign has been hacked”, „To appease Godzilla”, „Trapped in sign factory”, „Send Help!” sunt doar cateva exemple.