Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a dat drumul unui roi de ţânţari in timpul unei conferinte desfasurate in Califonia pentru a ilustra efectele malariei, transmite MSNBC. "Nu doar saracii trebuie sa traiasca aceasta", a declarat Gates, in timp ce a desfacut capacul unui borcan si a dat drumul insectelor aflate inauntru.

Gates a dat drumul ţânţarilor in timpul conferintei TED2009 (Technology, Entertainment and Design), desfasurata in Long Beach (California), unde fondatorul Microsoft a tinut un discurs despre mijloacele de eradicare a malariei.

Incidentul, prezentat intai pe Twitter, a fost confirmat de un purtator de cuvant al Fundatiei Bill and Melinda Gates, care a precizat ca insectele nu erau purtatoare ale malariei.

Malaria este transmisa de la om la om prin intermediul intepaturilor de tantari.

Fundatia Gates s-a implicat in ultimii ani in lupta pentru eradicarea malariei. In septembrie 2008, Bill and Melinda Gates Foundation a anuntat ca acorda 168,7 millioane de dolari pentru PATH Malaria Vaccine Initiative, in scopul realizarii unui vaccin eficient impotriva bolii.

Potrivit datelor oferite de Centers for Disease Control and Prevention, intre 350 de millioane si 500 de millioane de persoane sunt infectate de malarie in fiecare an. Un milion de oameni mor anual din cauza bolii.