Femeia care a nascut octupleti in cursul acestei saptamani are in total 14 copii, toti nascuti prin fertilizare in vitro si era obsedata sa aiba copii inca din adolescenta, spune mama ei.

Angela Suleman afirma ca nu a fost de acord atunci cand fiica sa, Nadya Suleman, a decis sa-si implanteze alti embrioni in cursul anului trecut.

"Nu mai rezist asa", a afirmat ea, intr-un interviu telefonic acordat Los Angeles Times. "Are sase copii si nu este casatorita. Eu cred cu putere in casatorie, dar ea nu vrut sa se casatoreasca", spune bunica celor 14 copii.

Nadya Suleman, in varsta de 33 de ani, a nascut luni, la un spital din Los Angeles.

Un purtator de cuvant al Kaiser Permanente Bellflower Medical Center afirma ca bebelusii sunt sanatosi si sapte dintre ei respira fara a fi asistati.

Toti copiii sunt nascuti prin fertilizare in vitro

In timp ce fiica sa isi revine dupa sarcina, Angela Suleman are grija de ceilalti sase copii, cu varsta cuprinsa intre 2 si 7 ani, la locuinta din Whittier, situata la circa 15 mile de Los Angeles.

Ea afirma ca si-a prevenit fiica ca, atunci cand va iesi din spital, nu se va mai ocupa de nepotii sai.

Angela Suleman povesteste ca fiica sa nu putea sa aiba copii, asa ca recurs la fertilizarea in vitro.

In conditiile in care mai existau embrioni congelati de la nasterile anterioare si fiica sa nu a vrut ca acestia sa fie distrusi, s-a decis sa dea nastere celor opt copii.

Bunica isi exprima acum speranta ca Nadya nu va mai da nastere altor copii.

"Acum nu mai are embrioni congelati asa ca s-a sfarsit. Trebuie sa fie asa", spune mama bunica.

Nadya Suleman a vrut sa aiba copii inca de cand era adolescenta dar, "din fericire, nu a putut", spune mama sa.

"In loc sa se faca educatoare sau sa se angajeze la o cresa, ea a inceput sa dea nastere la copii, dar nu in modul normal", continua ea.

Psihologul a sfatuit-o sa-si dea fata afara din casa

Obsesia fiicei sale de a avea copii a supus-o pe Angela Suleman unui stres considerabil, asa ca a apelat la un psiholog, care a sfatuit-o sa o dea afara pe Nadya din casa.

"Poate ca, daca as fi facut asta, nu ar fi avut atatia copii, dar m-am gandit ca este o femeie matura. Ma simteam responsabila si nu am vrut sa o dau afara din casa", povesteste Angela Suleman.

'Mi-a spus ca este platita pentru fertilizarea in vitro'

Yolanda Garcia, in varsta de 49 de ani, a avut grija de fiul de 3 ani al Nadyei, care este autist.

"Mi-a spus ca toti copiii sai au fost conceputi in vitro si eu am spus, Doamne, cum iti permiti acest lucru si sa mergi si la scoala, in acelasi timp?". "Mi-a raspuns ca primeste bani pentru asta". Garcia a adaugat ca nu a mai cerut alte detalii.

Nadya Suleman are o diploma in ingrijirea copiilor obtinuta la California State University, Fullerton, si, in cursul primaverii, a urmat un curs de master in consiliere.

Doctorul care a facut fertilizarea nu a fost identificat. Mama sa sustine ca toti copiii provin de la acelasi donator de sperma, dar nu a spus despre cine este vorba.

Vestea ca mama octupletilor avea deja inca sase copii a starnit o dezbatere etica. Unii experti medicali s-au declarat ingrijorati de faptul ca tinerei i-au fost implantati atatia embrioni.

Altii s-au aratat ingrijorati de faptul ca mama va fi coplesita in incercarea de a creste atatia copii si va apela in final la ajutorul statului.