George Obama, fratele vitreg al presedintelui SUA, Barack Obama, a fost arestat de politia kenyana fiind acuzat de detinere de marijuana, a anuntat sambata politia, transmite CNN.

Inspectorul Augustine Mutembei, care s-a ocupat de caz, a precizat ca Obama s-a opus arestarii. El va fi adus in fata curtii luni.

In prezent, George Obama este arestat in postul de politie Huruma din capitala Nairobi.

Corespondentul CNN David McKenzie a reusit sa stea de vorba cu George Obama la inchisoarea unde este detinut. Din spatele gratiilor, Obama sustine ca e nevinovat.

"M-au ridicat de acasa", a spus el. "Nu stiu de ce sunt acuzat".

George Obama de-abia il cunoaste pe Barack, desi s-au intalnit de-a lungul vietii. George Obama este una dintre putinele rude apropiate care nu au participat la ceremonia de investitura de la Washington.

In cartea sa de memorii, "Dreams from My Father", Barack Obama descrie intalnirea cu George drept "o afacere dureroasa".

McKenzie l-a descoperit prima oara pe George Obama in august 2008, intr-o casa mica din Huruma, o mahala din Nairobi, unde locuieste cu familia mamei sale.

Cei doi barbati au acelasi tata. In memoriile sale, Barack Obama incearca o reconciliere cu tatal sau, care l-a parasit pe actualul presedinte pe cand era doar un copil.

Barack Obama Sr. a murit intr-un accident de masina cand George avea doar sase luni. La fel ca si fratele sau vitreg, George nu stie aproape nimic despre tatal sau.

George Obama nu s-a bucurat de prea multa atentie din partea presei, pana in august 2008.

Atunci, reporterii de la Italian Vanity Fair au afirmat ca George Obama traieste intr-o cocioaba si castiga mai putin de un dolar pe zi.

Articolul l-a enervat pe George Obama: "Am trait bine. Chiar si acum traiesc bine. Acea revista a exagerat totul".