Presedintele SUA, Barack Obama, s-a declarat increzator ca planul de relansare economica in valoare de 825 de miliarde de dolari va fi aprobat de Congresul de la Washington, informeaza CNN. Obama a cerut oamenilor de afaceri sa ia parte la insanatorirea economiei americane, prin crearea de locuri de munca "intr-un climat favorabil" realizat de autoritatile federale.

Iata cateva dintre cele mai importante declaratii facute de liderul american:

  • sunt increzator ca vom reusi sa obtinem adoptarea planului;
  • SUA nu-si permit sa nu actioneze sau sa amane recuperarea economiei;
  • America corporatista trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru angajatii sai; Washingtonul trebuie sa preia conducerea prin planul de revigorare;
  • directorii executivi inteleg ca lucrul care face o idee sa functioneze nu vine din faptul ca ea este democrata sau republicana, ci daca are un sens economic favorabil pentru angajatii si companiile lor;
  • atunci cand vine vorba despre refacerea economiei noastre, nu avem timp de pierdut;
  • companiile care concediaza angajati pentru a supravietui si cei care traiesc cu teama ca locul lor de munca va fi urmatorul restructurat - acestia au nevoie acum de ajutor. Ei privesc spre Washington pentru a interveni - cu curaj si rapid.

Obama a facut aceste declaratii inainte de votul din Camera Reprezentantilor, care este crucial. Republicanii nu dispun de voturile necesare pentru a respinge planul, insa pot impiedica adoptarea lui rapida, in special in Senat.

Liderul de la Casa Alba a afirmat ca spera sa semneze legislatia legata de noul pachet economic in urmatoarele saptamani.