Un tehnician medical din California, care si-a impuscat sotia si cei cinci copii, dupa care s-a sinucis, a motivat intr-o scrisoare adresata unui post de televiziune ca a fost nevoit sa faca aceasta deoarece fusese concediat, transmite FoxNews. Inainte de gestul fatal, Ervin Lupoe a transmis un fax canalului de televiziune KABC in care afirma ca el si sotia sa fusesera concediati si ca intentioneaza sa-i omoare pe copii, dupa care sa se sinucida. "De ce sa ne lasam copiii in grija altcuiva?", ar fi scris barbatul in scrisoare.

Potrivit informatiilor furnizate de politie, sotii Ana si Ervin Lupoe, care locuiau in Wilmington, si-au pierdut slujbele avute la Kaiser Permanente West Los Angeles Medical Center.

Politia sustine ca a fost alertata de oficiali ai canalului de televiziune in legatura cu scrisoarea primita prin fax. In acelasi timp, detectivii sustin ca barbatul a sunat la numarul de urgenta 911 si le-a spus operatorilor ca i-a gasit pe sotie si pe cei cinci copii (o fata in varsta de 8 ani, doua gemene de cinci ani si doi baieti gemeni in varsta de 2 ani) morti in casa. Lupoe le retrasese pe fetite de la scoala in urma cu o saptama si jumatate, afirmand ca familia se va muta in Kansas. Politia crede insa ca barbatul e cel care si-a omorat familia.

"Niciun cuvant nu poate descrie aceasta tragedie. Nu exista niciun mod de a intelege acest gest ingrozitor", a afirmat primarul din Los Angeles, Antonio Villaraigosa.

Reprezentanti ai spitalului au confirmat ca sotii Lupoe au lucrat la Kaiser Permanente West Los Angeles Medical Center. "Suntem profund indurerati de tragedia familei Lupoe", au declarat oficiali ai spitalului.

Un oficial din LAPD a afirmat ca "barbatul trecea prin momente dificile la locul de munca - asta a sustinut el in scrisoarea de doua pagini: ca are probleme la munca si ca acestea l-au determinat sa-si omoare familia si sa-si ia viata", a afirmat adjunctul Kenneth Garner. Ofiterul a declarat ca scrisoarea a fost gasita in casa, insa nu a putut preciza daca aceasta era aceeasi cu cea trimisa postului de televiziune.

Politistii afirma ca, desi scrisoarea sustinea ca femeia ar fi planuit asasinatele, crimele par sa fi fost comise doar de Ervin Lupoe.

Oficialii KABC au declarat ca barbatul sustinea in scrisoare ca un administrator al spitalului nu a vrut sa-i mai primeasca inauntru cand el si sotia s-au prezentat intr-o dimineata la serviciu dupa ce o ancheta interna ar fi descoperit ca cei doi au falsificat niste acte pentru a primi bani pentru ingrijirea copiilor. Administratorul le-a spus sa depuna o plangere la sindicat si a adaugat: "ar fi trebuit sa va zburati creierii". Lupoe a depus plangere insa sindicatul nu le-a dat niciun raspuns iar dupa doua zile au fost concediati.

Tragedii similare

Acesta este cel de-al treilea incident de acest fel petrecut in California in ultimele luni.

Pe 24 decembrie, opt persoane au fost ucise in Corvina dupa ce un barbat deghizat in Mos Craciun a deschis focul asupra lor in timpul unei petreceri. Masacrul s-a produs intr-o casa unde avea loc o petrecere de Craciun. Principalul suspect, Bruce Pardo, in varsta de 45 de ani, a fost descoperit mort cu un glont tras in cap, la cateva ore dupa producerea macelului. Detectivii cred ca Pardo era suparat dupa ce a divortat de sotia sa, la capatul unui mariaj "cu probleme" care a durat doar un an.

In luna octombrie, Karthik Rajaram si-a impuscat sotia, trei copii si soacra, dupa care s-a sinucis intr-o suburbie din San Francisco. Politia a sustinut ca barbatul, care isi pierduse slujba de manager la o banca, era disperat din cauza dificultatilor financiare.