Cel mai bun sfat pe care l-a primit vreodata premierul rus Vladimir Putin i-a fost dat de raposata sa mama, Maria: "Sa nu ceri nimic si sa nu te plangi de nimic". Principalul sau defect? "Sunt prea increzator", relateaza bloomberg.com.

Aceasta ar putea explica afinitatea primului ministru rus pentru cel mai recent film pe care l-a vazut - "Oliver Twist", adaptarea din 1948 a romanului lui Charles Dickens, in care este povestita viata unui orfan din secolul XIX.

"Cinematograf adevarat", a declarat, pentru Bloomberg Television, Putin.

In interviul acordat canalului de afaceri, Putin, in varsta de 56 de ani, ofera o imagine rara a vietii sale private, discutand despre presiunea pe care o presupune munca de prim ministru, problemele pe care le are cu somnul si .. consumul de inghetata.

"Muncesc foarte mult, obosesc, este adevarat", explica el. "Cateodata, imi este greu sa adorm, imi este greu sa ma desprind din toata aceasta tensiune emotionala".

Chiar si in aceste conditii, ii place ceea ce face: "Imi place intr-adevar ceea ce fac. Are anvergura mare si foarte multe lucruri depind de rezultatele acestei munci. Daca ceva iese bine, vad ca oamenii traiesc o viata mai buna".

Retragerea, insa, este "dificil de imaginat", afirma Putin.

Putin, care detine o centura neagra in judo, spune ca "sportul il ajuta" sa faca fata mai bine presiunilor pe care le presupune munca sa.

Primul ministru si-a reamintit si de dragostea din copilarie pentru inghetata": "Consumam cantitati imense".

Cel mai mare defect: Sunt prea increzator

Intrebat care este cel mai mare defect al lui, Putin a raspuns ca se considera un om "prea increzator" - un raspuns socant din partea unui fost colonel KGB care a lucrat in Germania de Est.

Putin a copilarit intr-un apartament din centrul Leningradului (acum St.Petersburg), cu sobolani in casa scarii si fara apa calda, potrivit biografiei de pe site-ul Kremlinului. Mama sa a murit inainte ca Vladimir, singurul dintre cei trei copii care a supravietuit, sa ajunga presedintele Rusiei.

Cei doi lideri istorici pe care ii respecta au purtat amandoi apelativul 'cel mare'. "Petru I si Ecaterina a II-a au contribuit, in opinia mea, cel mai mult la dezvoltarea statului rus", crede Putin.

Premierul, care sustine ca citeste acum cel de-al doisprezecelea volum al "Istoriei statului rus" de Nikolai Karamzin, nu comenteaza asupra numelui sub care i-ar placea sa fie reamintit: "Istoria este cea care va decide".