Clericul musulman Abu Hamza sustine ca australienii sunt niste alcoolici dependenti de jocurile de noroc si de prostitutie. Intr-o predica difuzata pe internet, clericul din Melbourne ii indeamna pe musulmani sa raspandeasca cuvantul Islamului pe continent pentru a-i salva pe australieni, relateaza Herald Sun.

"Ei cred ca fericirea poate fi atinsa prin intoxicare, margand la cazinou sau cheltuindu-ti banii trecand de la o prostituata la alta", afirma prelatul musulman.

"Ei nu stiu ce inseamna viata, de asta beau atat ... de asta, din nefericire, rata sinuciderilor a crescut extraordinar de mult, de asta avem crime, anxietate si depresie".

Premierul Kevin Rudd tocmai ii ceruse, joi, clericului musulman sa prezinte public scuze dupa ce, intr-o alta predica, acesta le spunea musulmanilor ca pot sa-si bata nevestele si sa le impuna sa faca sex.

Comentariile sale cu privire la tratamentul ce ar trebui aplicat femeilor a fost imediat condamnat de asociatia femeilor musulmane si de liderii comunitatii islamice: "A pretinde ca este specific islamului, sau ca prin Coran femeile sunt condamnate sa faca astfel de lucruri cum sugereaza aceasta predica este insultator pentru intreaga lume musulmana".