Liderul libian, Muammar Gaddafi, i-a cerut presedintelui american Barack Obama sa "ii dea o sansa lui Osama ben Laden", afirmand ca liderul terorist "cauta dialogul", potrivit ABCNews. Totodata, Gaddafi a cerut ca israelienii si palestinienii sa creeze un singur stat, care sa fie denumit "Isratine".

"Terorismul este un pitic nu un gigant. Osama ben Laden este o persoana careia poate sa-i fie data o sansa pentru a se schimba", a spus Gaddafi.

Presedintele de la Tripoli a facut aceste declaratii in tmpul unei videoconferinte cu studentii de la Universitatea Georgeteown, din capitala americana.

Gaddafi a afirmat ca SUA trebuie sa-si revizuiasca atitudinea fata de ben Laden, care este acuzat ca a organizat atentatele de la 11 septembrie 2001.

Liderul libian nu a precizat daca a avut vreun contact cu ben Laden si nici daca intentioneaza sa fie intermediar al discutiilor dintre Obama si seful Al Qaeda. "Poate putem sa avem un dialog cu el si sa aflam care a fost motivul pentru care a actionat asa", a spus Gaddafi.

Gaddafi a laudat "semnalele pozitive" date pana in acest moment de noua Administratie americana, incluzand decizia lui Obama de a inchide inchisoarea de la Guantanamo Bay intr-un an de zile.

Totodata, Gaddafi a cerut ca israelienii si palestinienii sa creeze un singur stat, care sa fie denumit "Isratine".

"Daca vrei sa pastrezi evreii ca pe un grup etnic, Palestina nu este locul potrivit. Orientul Mijlociu este un ocean de arabi. Duceti-i in Hawaii, Alaska sau pe o insula din Pacific", a declarat Gaddafi, citat de Novinite. "Acolo, ei pot trai in liniste", a adaugat liderul libian.