Premierul britanic, Gordon Brown, considera ca o "spirala paguboasa a de-globalizarii" ameninta omenirea daca statele nu-si coordoneaza eforturile pentru gestionarea crizei economice internationale, relateaza AFP.

"Este evident, inca o data, ca nicio tara nu poate rezolva de una singura aceasta criza financiara internationala", a declarat Brown, intr-o conferinta de presa dedicata prezentarii noului plan de sustinere a bancilor britanice.

"Daca nu ne unim pentru a aborda aceste probleme de o maniera coordonata, lumea este amenintata de o spirala paguboasa a de-globalizarii, care este alimentata de o conjunctura de neimplicare si de solutii politice nationale", a subliniat seful guvernului britanic.

Gordon Brown a lansat un apel la "un acord international cat mai larg posibil", avertizand ca orice forma de protectionism va afecta forta de munca si intreprinderile din toata lumea.

Primul ministru a promis ca va incerca sa ajunga la o solutie "coordonata" la nivel international pana la urmatoarea reuniune a G20, care va avea loc in 2 aprilie, la Londra.