Miliardarul Warren Buffett arata ca americanii se confrunta cu un „Pearl Harbour economic”. Intr-un interviu acordat duminica NBC, presedintele Berkshire Hathaway Inc. a declarat ca situatia economica a SUA nu este la fel de grava ca in perioada celui de-al doilea Razboi Mondial sau a Marii Recesiuni, insa nu va fi usor de depasit.

Poporul american a intrat intr-un „cerc al fricii, care ii face pe oameni sa nu vrea sa cheltuiasca sau sa faca investitii, ceea ce duce la si mai multa frica. O sa depasim momentul, insa ne va lua timp.”

Interviul luat miliardarului s-a concentrat pe problemele cu care se va confrunta noul presedinte, Barack Obama, in incercarea de a redresa economia americana. „Este cea mai potrivita persoana care sa conduca o astfel de operatiune”, a spus Buffett.

Ca unul dintre consilierii sai economici, miliardarul mai spune ca Obama asculta sfaturile cu atentie, insa in cele din urma vine cu solutii mai eficiente.

Buffett este convins ca presedintele va fi capabil sa explice americanilor ce au de facut pentru a-si usura situatia economica.

Cat de lunga va fi criza, omul de afaceri nu poate estima: „Nu merita sa pariem impotriva Americii. Vom fi victoriosi, desi drumul nostru nu va fi usor.”