Zeci de anunturi au fost postate in ultimele zile pe site-ul de licitatii eBay de intreprinzatori care vand editia de miercuri, 21 ianuarie, a cotidianului New York Times care va relata despre ceremonia de investitura a noului presedinte al Statelor Unite, Barack Obama.

Exemplare ale editiei de miercurea viitoare sunt oferite la preturi incepand cu 99 de centi. Unii dintre vanzatori ofera 100 de exemplare la pretul de 999 de dolari, in timp ce altii au scos la vanzare pachete de 50, 25 sau 10 bucati.

Unul dintre intreprinzatori afirma: „acest exemplar din New York Times va fi cu siguranta o editie extraordinara pentru colectia fiecaruia” si „garanteaza” chiar ca, pentru 40 de dolari, ziarul de miercuri va ajunge la cumparator.

Prin anunturile postate pe eEbay, intreprinzatorii incearca sa evite situatia creata a doua zi dupa alegerile din 4 noiembrie 2008, cand principalele ziare americane s-au epuizat in cateva ore iar exemplare din numarul care anunta victoria lui Barack Obama s-au vandut si cu 100 de dolari pe Internet.