Presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a cerut vineri, la Doha, ca liderii israelieni sa fie adusi in fata justitiei internationale pentru crimele comise impotriva palestinienilor in Fasia Gaza, relateaza AFP.

In alocutiunea sustinuta in deschiderea unei reuniuni a statelor arabe dedicata razboiului din Fasia Gaza, presedintele iranian a cerut "pedepsirea conducatorilor criminali ai entitatii sioniste", prin aducerea acestora in fata justitiei internationale pentru ofensiva din Fasia Gaza, care a ucis peste 1.100 de palestinieni in trei saptamani.

Ahmadinejad a cerut tarilor arabe si islamice "sa boicoteze entitatea sionista, societatile care au legaturi cu aceasta entitate" si sa rupa relatiile cu Israelul.

"Este o dovada minima" de "solidaritate cu poporul palestinian si cu rezistenta sa" in Gaza, a adaugat liderul Iranului, tara aliata cu miscarea Hamas care controleaza Fasia Gaza.

Si alti vorbitori, printre care presedintele sirian Bachar Al-Assad si liderul in exil al miscarii islamiste palestiniene Khaled Mechaal, au cerut ruperea sau suspendarea relatiilor cu Israelul.