Mii de catolici au deschis miercuri, la Ciudad de Mexico, cea de-a sasea Intalnire Mondiala a Familiilor din Mexic, menita sa apere umanitatea de “cultura post-moderna bolnava de individualism”, scrie AFP. Intrunirea de cinci zile, prima desfasurata in absenta papei, infiereaza avortul si contraceptia, desi se desfasoara intr-un oras care le-a legalizat.

In discursul de deschidere a intalnirii, presedintele Conferintei episcopale mexicane, Carlos Anguiar Retes, a aratat ca familia traditionala este “sub asediu”. “Legile care aproba astfel de practici ne ameninta viitorul”, a declarat el, pledand si pentru politici publice care sa permita mamelor sa se dedice educatiei copiilor.

Cardinalul Enni Antonelli, preşedintele Consiliului Pontifical pentru familie, a adaugat ca este nevoie ca familia sa devina o prioritate absoluta in “cultura post-modernă, bolnava de individualism”. “Familia catolica se confrunta cu lacune educationale si o prapastie intre generatii datorate involutiei moralitatii”, a declarat cardinalul.

Antonelli a mai spus ca o experienta homosexuala ar trebui sa ramana intre granitele unei relatii private. Arhiepiscopul Polycarp Pengo, din Tanzania, a intarit: “Uniunile homosexuale sunt inacceptabile pentru Biserica, ele sunt impotriva vointei Domnului.”

Ciudad de Mexico are o viziune diferita asupra familiei

Preşedintele Mexicului, Felipe Calderon, şi-a exprimat susţinerea pentru familiile monoparentale, mai ales faţă de cele cinci milioane de mame singure din Mexic: “Trebuie sa gasim solutii pentru a sustine familiile monoparentale”. Declaratiile sale prudente sunt in contrast cu deciziile Adunarii legislative locale, care au legalizat casatoriile homosexuale, avorturile pana la 12 saptamani de sarcina si divorturile rapide.

In sprijinul acestor masuri, cateva sute de locuitori au demonstrat in fata cladirii conferintei. “Noi avem altfel de viziuni asupra familiei”, arata un banner dincolo de cordonul de politie.